Laster innhold, vennligst vent..
Onglet - eller steak frites med bistrosaus

Nå er det bare den gode sausen som mangler, så er biffen med pommes frites klar.

Foto: Fra tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Onglet - eller steak frites med bistrosaus

Adam og James Price lager biff av kjøttstykket som kalles onglet på fransk. De serverer biffen med pommes frites og en klassisk saus.

Slik gjør du

Posjert eller bakt hvitløk

Kok hvitløkfedd uten skall i litt melk i en 12-15 minutter til de er helt møre. Eller bak en hel hvitløk i ovnen i en time på 180 grader. Mos hvitløken.

Saus

Til denne retten lages en klassisk, ekte saus. Hvitvin og litt eddik reduseres nesten helt vekk i en liten gryte med finhakket sjalottløk.

Eggeplommer piskes skummende på svak varme. Smøret smeltes fingervarmt. Eggene monteres med smøret. Når sausen er tykk og emulgert has en spiseskje sennep i, revet skall av en sitron og en til to spiseskjeer finhakket gressløk. Smakes til med salt, pepper og eventuelt en anelse sukker.

Onglet eller nyretapper

Onglet er et delikat og velsmakende stykke kjøtt. På grunn av strukturen skal det ha ganske kort tid i pannen eller på grillen. Ellers blir det hardt å tygge på. Først skal senene skjæres bort, be gjerne slakteren om å gjøre det, hvis du ikke er sikker på hvordan det gjøres.

Varm grillen eller pannen opp til den er veldig varm. Krydre nyretappstykkene med rikelig salt og pepper, og stek dem i kort tid ved meget høy varme. To til tre minutter på hver side - maks.

La dem hvile på skjærebrettet med litt aluminiumfolie over i ti minutter før servering. Skjær skiver av kjøttet på en til to centimeter tykkelse.

Serveres med sausen og gode pommes frites.

Tips

Onglet

På dansk og norsk kalles dette kjøttstykket for nyretapp. Men det er ikke til salgs til vanlige forbrukere i Norge. I engelsktalende land kalles nyretappen for hanger steak eller butcher steak. Noen har begynt å kalle det slakterbiff her.

Kilde: James og Adam Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price)/DR