Omelett med røykelaks, ost og urter En enkel lunsj, litt godt til kvelds eller når du vil ha kjapp varm mat er en omelett perfekt. Denne er med løk, røykelaks og mye grønt.
Bondeomelett med purreløk, potet og tomatsalat Reneé Fagerhøis omelett er et godt middagsalternativ om du ønsker å unngå kjøtt og fisk.
Omelett Ein luftig omelett er godt til både frukost og kvelds. Egg og skinke er noko dei fleste har i kjøleskåpet.
Omelett med innbakt ost (Steaks de fromage) Omelett med skarp ost som først vendes i røre og stekes i panne. Den franske eggeretten stekes til slutt i ovnen.
Tortilla – spansk omelett med ost og krydderurter Tortilla er en spansk omelett som kan varieres på mange måter. Anne Hjernøe rasper litt fast geitost i tortillaen.
Omelett Hemmeligheten med omeletter er flere. Ikke ha på salt før omeletten er nesten ferdig, bruk veldig varm panne og mye olivenolje, det får eggene til å blåse seg opp i pannen.
Omelett med poteter, løk og saltet laks Paul Svensson har laget en femdagers meny og onsdag er det omelett. Han lager den med poteter, løk og saltet laks og serverer salat ved siden av.
Eggekake med stekt flesk En tradisjonell oppskrift fra Skåne, äggakaka. Den serveres med stekt flesk. Eggekaken er verken pannekake eller eggerøre, men den minner om begge deler.
Eggekake med råstekt asparges Niklas Ekstedt byr på en skånsk spesialitet: Äggakaka. Det ligner både på eggerøre og pannekake, men er ingen av delene. Niklas lager den med råstekt asparges i stedet for stekt flesk.
Salte, spicy mandler Sprø, salte og litt sterke mandler er snacks de fleste har vanskelig for å la stå i fred. I denne oppskriften kan du velge mellom kajennepepper, chili og røykt paprika.
Sitron- og pistasjkjeks Hvis du fryser deigen til disse gode sitron- og pistasjkjeksene, kan du få dem nystekte hver gang de skal serveres. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.
Bygg- og kikertsalat Dette er en middagssalat som kan spises alene eller brukes som tilbehør. Lager du litt ekstra, er den god som lunsj dagen etter.
Kylling med gulrot, ramsløk og bukkehornsfrø Hele kyllingen blir brukt i Tareq Taylors oppskrift med gulrot, ramsløk og knutekål. Det kokes fond av kyllingskroget som blir til nydelig saus.
Rabarbrasmuldrepai med bringebær, ingefær og vanilje Når vi skal feire vår og sommer er rabarbra en selvsagt ingrediens. Lise Finckenhagen lager mørdeig til paibunnen og smuldredeig til lokket. Og mellom de to lagene blander hun rabarbra, bringebær, ingefær og vaniljefrø.
Asparges med skinke og hollandés Asparges og hollandéssaus passer ypperlig sammen. Lise Finckenhagen serverer asparges med saus og noen skiver god spekeskinke.