Omelett med røykelaks, ost og urter En enkel lunsj, litt godt til kvelds eller når du vil ha kjapp varm mat er en omelett perfekt. Denne er med løk, røykelaks og mye grønt.
Bondeomelett med purreløk, potet og tomatsalat Reneé Fagerhøis omelett er et godt middagsalternativ om du ønsker å unngå kjøtt og fisk.
Omelett Ein luftig omelett er godt til både frukost og kvelds. Egg og skinke er noko dei fleste har i kjøleskåpet.
Omelett med innbakt ost (Steaks de fromage) Omelett med skarp ost som først vendes i røre og stekes i panne. Den franske eggeretten stekes til slutt i ovnen.
Tortilla – spansk omelett med ost og krydderurter Tortilla er en spansk omelett som kan varieres på mange måter. Anne Hjernøe rasper litt fast geitost i tortillaen.
Omelett Hemmeligheten med omeletter er flere. Ikke ha på salt før omeletten er nesten ferdig, bruk veldig varm panne og mye olivenolje, det får eggene til å blåse seg opp i pannen.
Omelett med poteter, løk og saltet laks Paul Svensson har laget en femdagers meny og onsdag er det omelett. Han lager den med poteter, løk og saltet laks og serverer salat ved siden av.
Eggekake med stekt flesk En tradisjonell oppskrift fra Skåne, äggakaka. Den serveres med stekt flesk. Eggekaken er verken pannekake eller eggerøre, men den minner om begge deler.
Eggekake med råstekt asparges Niklas Ekstedt byr på en skånsk spesialitet: Äggakaka. Det ligner både på eggerøre og pannekake, men er ingen av delene. Niklas lager den med råstekt asparges i stedet for stekt flesk.
Brytebrød med parmesanost Brytebrødet er fint tilbehør til supper, salater og pastaretter. Det kan nytes slik det er, men det smaker ekstra godt hvis du deler det på midten og stryker på litt godt smør.
Juksebacalao Lise Finckenhagen lager fiskemiddag med lettsaltet torsk. Hun har hoppet over klippfisken, men tilbehøret er det samme som mange bruker i bacalao.
Kanelknuter med vaniljekrem og solbær Gjærbakst med friske bær og vaniljekrem fra Lise Finckenhagen. Alt på en gang i en bolle: smør, sukker og kanel, vaniljekrem og rørte solbær. Deigen skal bare heve en gang.
Panna cotta med lime Fløyelsmyk dessert med frisk smak av lime. Fløtepuddingen får en frisk smak av frukt og bær med bringebær eller pasjonsfrukt.
Piadina på to måter Ost og skinke eller stekte grønnsaker mellom tynne brød? TV-kokken Gino D'Acampo lager pesto som passer til begge.
Hvit pizza med kantarell Lise Finckenhagen lager pizzaen hvit ved å bytte ut tomatsaus med crème fraîche. Kantareller, parmesan, spekeskinke og trøffelolje bidrar med mye smak i hennes oppskrift.