NRK Meny
Omelett med krydderurter

Nå er omeletten så klar at den ene halvdelen kan brettes over den andre. Så skal omeletten stå litt før den serveres.

Foto: Fra tv-serien Camillas krydderurter / DR

Omelett

Hemmeligheten med omeletter er flere. Ikke ha på salt før omeletten er nesten ferdig, bruk veldig varm panne og mye olivenolje, det får eggene til å blåse seg opp i pannen.

Slik gjør du

En tung jernpanne, emaljert panne eller kobberpanne passer godt til omelett. Pannen må være ren og belegget helt. Det viser seg at tefal ikke er så smart ved høye temperaturer.

Pisk eggene sammen. Varm opp pannen til den er veldig varm. Ha i oljen og la den også bli veldig varm.

Hell på eggene. De vil boble opp og omeletten blir deilig luftig. Dryss urtene over.

Så snart eggene har stivnet i kanten kan den løftes opp med en stekespade så eggemassen som ikke har stivnet kan renne ut langs kanten. Når omeletten er halvstiv men fremdeles litt flytende i midten drysser man salt og pepper over og bretter omeletten på midten.

La den stå fem minutter og stivne ferdig vekk fra varmen.

Tips

Spis omeletten med tomatsalat og brød. Omeletten er også god kald på brødskiven med tomater på årets første tur i skogen.

Kilde: Camilla Plum i TV-serien Camillas krydderplanter/DR