NRK Meny
Ølmarinert biff med stekt brød og løk

Det går an å bruke all slags øl til marineringen. Alkoholfritt øl går også bra, det viktige er ølsmaken.

Foto: NRK

Ølmarinert biff med stekt brød og løk

Mona Sletengen Halvorsen har med seg primusen til Holmenkollen og ski-VM. Kjøttet ligger godt innpakket og blir marinert i sekken. Her får du oppskriften på marinaden og tilbehøret.

Slik gjør du

Legg 2 store fryseposer inni hverandre/dobbelpose i en bolle. Trekk posene over kanten slik at de er stabile.

Hakk opp sjalottløk, hvitløk og chili og putt det i posen. Legg i et laurbærblad. Hell i en flaske øl, 1 dl søt soyasaus og1 dl salt soyasaus. Ta i en klunk med olivenolje. Rør forsiktig med noe som ikke skader posene og legg i biffene.

Knyt posen kjempegodt igjen og sett den kjølig. Vend og rør litt på den innimellom og la den stå noen timer med biffene i. Legg den i ryggsekken, den blir ferdigmarinert på veien.

Ta ut biffene og stek dem på vanlig måte i en stekepanne.

Server med ristet landbrød, smør, tomat, salat og stekt løk på toppen. Du kan riste landbrødet på primusen i stekepanna før du steker biffene, stek brødet med eller uten smør.

Tips

Se også: Flere oppskrifter fra Mona Halvorsen

Kilde: Monas kokebok, Godsaker med guts av Mona Halvorsen (Utgis på Aschehoug i slutten av mars 2011)