Øllebrød med krem og honningristede havregryn

Øllebrød med krem og honningristede havregryn.

Foto: DR

Øllebrød med honningristede havregryn

Anne Hjernøe serverer øllebrød med honningristede havregryn til dessert når hun lager mat med middelalderinspirasjon.

Slik gjør du

Skjær skorpene av brødet og del det opp i terninger. Legg terningene i bløt i ti minutter i vann og øl. Kok deretter brødet i en gryte med vann og øl, tilsett en god dash melk underveis, og rør godt slik at alle klumper blir rørt ut. Smak til med salt og sukker og server med pisket krem og honningristede havregryn.

Honningristede havregryn
Rist havregrynene i en tørr panne i noen minutter. Deretter har du i smør og lar havregrynene suge opp alt mens de stekes. Deretter har du i honning og lar havregrynene kose seg i dette til de er gylne. Legg havregrynene til tørk på et bakepapir, brekk dem i sprø stykker når de er tørre og kalde

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Frilandshagen/DR