NRK Meny
Oliven marinert i sitrus og ingefær

Hvis du er nøye med hygienen når du blander oliven og marinade, kan de holde seg svært lenge.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Oliven marinert i sitrusskall og ingefær

Marinerte oliven er nydelig snacks, og passer godt å gis bort som gave. Denne oppskriften er med appelsin- og sitronskall, ingefær og timian.

Slik gjør du

Bruk gjerne ulike typer oliven. Det er bare fint å blande både størrelser og fargenyanser.

Legg oliven i en stor bolle- Vask appelsin og sitron og riv skallet fint. Du skal kun bruke den delen av skallet hvor fargen sitter – ikke det hvite.

Skjær ingefærrot i tynne, tynne skiver. Legg skivene i bollen sammen med oliven og sitrusskall. Legg så i hele timiankvister.

Bland alt, og ha det over i ett stort eller flere små glass. Hell over olivenolje slik at oliven og krydder dekkes helt.

Hvis du er nøye med hygienen, kan oliven holde seg svært lenge i olje på denne måten.

Kilde: Ella Grüssner Cromwell-Morgan i tv-serien Hygge i Strömsö / YLE