Laster innhold, vennligst vent..
Oksitansk bruschetta

Kokken Charlie Zuchuat lagte oksitanske bruschetta i Solens mat.

Foto: Fra TV-serien Solens mat / SVT

Oksitansk bruschetta

Sprøtt brød med smakfull tomatblanding fra TV-serien Solens mat.

Slik gjør du

Skjær tomatene i små terninger og legg dem i en skål. Press hvitløken. Finhakk sardellene og bland dem i. (Hvis sardellene er lagt i saltlake skal de legges i bløt i melk i en halv time.) Riv basilikumbladene, ha på olje og krydre forsiktig med kajennepepper og salt.

La blandingen hvile i en halv time i romtemperatur, så smakene får utvikle seg. Grill eller rist brødskivene og legg skjeer med røren på skivene. Pynt med basilikumblader.

Tips

Fruktig vin, f.eks. en Pinot Grigio, passer godt til.

Kilde: Fra TV-serien Solens mat/SVT