NRK Meny

Oksetartar på grillet brød

Tartar av okse er en enkelt å lage og er en frisk og deilig forrett eller lunsj. Kjartan Skjelde serverer oksetartaren på brød med en enkel råkost av rødbeter ved siden av.

Slik gjør du

Skjær ytrefileten i små terninger og ha deigen i en bolle. Tilsett grov sennep, olivenolje, kapers, løk, gressløk og persille. Smak til med salt, pepper og sitron.

Skrell rødbeten og skjær den i tynne skiver med en potetskreller. Mariner den med salt, olje og sitron.

Grill brødet i et minutts tid på hver side til den har en gyllen og fin grillskorpe.

Anrett tartaren over brødet og avslutt med frisk brønnkarse og råkost av rødbeten.

Tips

Hør:

Vær ekstra oppmerksom når du lager mat med rått kjøtt: Slik tilbereder du tartar

Kilde: Kjartan Skjelde