NRK Meny
Oksekjøtt i saus

Oksekjøtt i saus med ertestuing, gulrot og sopp.

Foto: Petter Nielsen / NRK

Oksekjøtt i saus

Stjernekokk Bjørn Svensson fra restaurant Oscarsgate i Oslo har laget en populær ferdigrett fra Fjordland fra bunnen av.

Slik gjør du

Legg ertene i vann natten over.

Kutt opp oksekjøttet i små terninger. Ta deretter litt olje i en panne, og stek kjøttet.

Kutt opp kepaløken. Ta litt olje i en kjele og stek løken til den blir gyllenbrun. Putt oppi oppkuttede sjampinjonger, timian, laubærblader og oppkuttet gulrot.

Legg det stekte kjøttet i kjelen med det andre. Tilsett rødvin og la det koke litt, før du putter oppi oksekraften/fond/buljong og litt vann. La det småkoke til kjøttet er mørt.
Smak til med salt og pepper.

Poteter
Finn frem en ny kjele som du fyller med vann og salt. Kok opp poteter til de er gjennomkokte og slipper gaffelen når du stikker den i poteten.

Ertestuing
Ha ertene som du la i vann natten over i en kjele med vann. Kokes i 20-30 minutter.
Smelt smør i en panne, putt oppi oppkuttet løk og la den frese mens du tilsetter melet.
Spe på med kyllingbuljong. Smak til med salt og pepper.
Tilsett smør til slutt, for å gi den gode smaken.

Kilde: Bjørn Svensson i Forbrukerinspektørene