Oksekjaker med potetpuré

Oksekjaker med potetpuré serveres med syrlige grønnsaker.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Oksekjaker med potetpuré og syrlige grønnsaker

All ære til oksefilet, men hvorfor ikke prøve et kjøttstykke som er betydelig billigere og til og med kneppet bedre? Oksekjaker er et herlig marmorert kjøtt, som blir mørt som smør med den rette behandlingen.

Slik gjør du

Rødvinsbreserte oksekjaker

Legg oksekjakene i en marinade av rødvin og krydder. La det stå over natten.
Stek kjøttet kjapt på høy varme i en stekepanne. Flytt kjøttet til en gryte. Tilsett buljong og en løk i båter. La det koke under lokk i ovnen i minst tre timer. Sil av buljongen, den skal brukes til sausen. Tilsett maisenna, og smak til med salt og pepper.

Potetpuré

Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la potetene dampe av seg. Press potetene gjennom en potetpresse. Visp inn smør. Tilsett varm fløte, og smak til med salt, trøffelolje og hvit pepper. Serveres med syltede grønnsaker, pickles.

Syltede grønnsaker – pickles

Kok grønnsakene kort i lettsaltet vann. Kok opp eddik, sukker, sennepsfrø og vann. Ha grønnsakene i et glass, hell over laken og la det stå kjølig.

Tips

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE