Slik gjør du
Rødvinsbreserte oksekjaker
Legg oksekjakene i en marinade av rødvin og krydder. La det stå over natten.
Stek kjøttet kjapt på høy varme i en stekepanne. Flytt kjøttet til en gryte. Tilsett buljong og en løk i båter. La det koke under lokk i ovnen i minst tre timer. Sil av buljongen, den skal brukes til sausen. Tilsett maisenna, og smak til med salt og pepper.
Potetpuré
Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la potetene dampe av seg. Press potetene gjennom en potetpresse. Visp inn smør. Tilsett varm fløte, og smak til med salt, trøffelolje og hvit pepper. Serveres med syltede grønnsaker, pickles.
Syltede grønnsaker – pickles
Kok grønnsakene kort i lettsaltet vann. Kok opp eddik, sukker, sennepsfrø og vann. Ha grønnsakene i et glass, hell over laken og la det stå kjølig.
Tips
- Se video: Paul Svensson og Camilla Forsén-Ström tilbereder oksekjaker hos YLE.