Oksehaler med rotfrukter og gryn

Det er mye smak i oksehaler. Enda mer smak blir det med rotfrukter og hvitvin. Her er

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Oksehaler med rotfrukter og gryn

Oksehale er en ingrediens med mye smak. I denne langkokte gryteretten kommer den til sin rett sammen med hel spelt, hvitvin og rotfrukter.

Slik gjør du

Brun oksehalene i stekepanne sammen med litt rapsolje til de får en fin farge. Legg dem i en trykkoker.

Stek kjapt en halv løk, grovt strimlet, og hvitløken. Legg løken, vann, kjøttbuljong, vin (2-5 dl) og urter sammen med oksehalene i trykkokeren. Kok i omtrent 90 minutter.

Skjær pastinakken i terninger. Det er ikke nødvendig å skrelle pastinakken, men skjær bort endene. Skjær også resten av løken i terninger. Fres løken i en gryte med olje og litt sukker for å karamellisere den. Legg i pastinakkene. Hell på hvitvin (2 dl) og la koke en stund.

Riv kjøttet av de kokte oksehalene og legg i en vanlig gryte sammen med løken og pastinakkene. Hell i buljong fra trykkokeren.

Kok hel spelt i vann og hvitvin som forklart på pakningen. Bland sammen med resten i gryten. Smak til med salt, pepper og hakkede urter.

Kilde: Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord/YLE