Oksehaler i gløgg

Denne oppskriften er god med annet oksekjøtt enn oksehale også, men oksehale best.

Foto: Fra TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip) / Channel 4

Oksehaler i gløgg

På Zanzibar brukes nellik på helt andre måter enn vi er vant til. Krydderet kan få fram mye smak i oksekjøtt.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Sett ovnen på 150 grader.

Ha appelsinskallet og det tørre krydderet i en kjele, og hell vinen over. Hvis nellikene synker, har olja tørka ut, og de er blitt gamle. Kok opp og la det småkoke i ti minutter.

Vend oksehalene – med bein – (de tykkeste bitene av halen er de beste til denne retten) i hvetemel. Steik dem i olje i en ildfast gryte på ganske sterk varme – de skal bli brune på alle sider. Hell gløggen over og ha i grønnsakene, kutta i store biter. Sett gryta i ovnen, og la oksehalene mørne i gløgg i tre timer eller til kjøttet løsner fra beina.

Når oksehalene er klare, kutt ingrediensene til salaten i tynne strimler. Oliven og rødløk finhakkes. Bland alt sammen i en bolle, hell over olje og smak til med salt, pepper og eddik eller sitronsaft.

Krafta fra oksehalene er nydelig som saus. Kok den litt inn før du serverer sammen med salaten.

Tips

Flere oppskrifter: Ei verd av krydder

Kilde: Steve Parle og Emma Grazette i TV-serien Ei verd av krydder (Spice Trip) / Channel 4