NRK Meny

Oksehale- og jordskokkragu

Oksehale- og jordskokkragu kan spises alene eller som tilbehør. Akkurat denne oppskriften har mesterkokk Charles Tjessem laget.

Slik gjør du

Brun oksehalene i en jerngryte. Tilsett vann til det dekker halene. Ha i salt, pepper, laurbærblad og kok opp. La halene småkoke i gryten med lokk på i ca. 1 time.

Grønnsakene skrelles og vaskes, kuttes grovt og tilsettes i gryten. Ha i mer vann hvis det ikke dekker alle ingrediensene. Kok under lokk til kjøttet er mørt, ca. 1 1/2 time.

Ta oksehalene opp til avkjøling. Halene er lettest å rense når de er lune.

Kraften siles og kokes inn til halv mengde, 30–45 minutter uten lokk. Ta av 7 dl kraft til saus og poteter.

Sjalottløken skrelles og finhakkes. Kok den med rødvin uten lokk til marmeladekonsistens. Tilsett de rensede oksehalene og spe på med kraft.
Skrell og del jordskokk i små terninger. Ha de i gryta. La det småkoke ca. 15 minutter og rør i gryta jevnlig. Pass på så det ikke koker tørt og brenner seg.
Smak til med salt, pepper, litt sitronsaft og hakket salvie.

Tips

Oppskrift:

Oppskrift:

Oppskrift:

Oppskrift:

Kilde: Opplysningskontoret for kjøtt