NRK Meny
Chouchou Uwera lager høytidsmat fra Rwanda.

Chouchou Uwera lager festmat fra Rwanda til sønnen, Kash King.

Oksegryte med posho fra Rwanda

I Rwanda er kjøtt for de rike, eller bare til fest. Oksegryta til Chouchou Uwera er derfor høytidsmat.

Slik gjør du

Skjær oksekjøttet i biter, og stek det brunt i olje. Ha i løken, og stek den sammen med kjøttet til den er myk.

Del opp tomatene, og stek dem sammen med kjøtt og løk til de går i oppløsning.

Tilsett krydder, buljong og vann. La alt småkoke i minst 20 minutter.

Tips

Posho er en slags pudding av maismel. For å lage den, koker du opp maismel, vann, salt og litt smør og lar det koke i 15 minutter. Konsistensen skal være ganske stiv når det er ferdig,

Kilde: Chouchou Uwera i tv-programmet Migrapolis julespesial