NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..

Oksefilet med soppstuing

Tina Nordström lager soppstuing som hun fyller inni oksefileten. Dette blir en festmiddag med rødvinsaus og pommes Anna.

Slik gjør du

Oksefilet med soppstuing

Sett ovnen på 150 ºC.

Bland soppen med persillen og eggeplommene til en røre.
Tilsett salt og pepper etter smak.

Ta et brynestål og stikk det gjennom fileten slik at du lager en slags tunnel.
Fyll hullet med soppblandingen.
Salte og pepre fileten og brun den så i olje og smør.
Legg den så i en ildfast form og sett den i ovnen.

Kjøttet er ferdig når det viser 55 ºC på steketermometeret.
Ta ut kjøttet og la det hvile i 10-15 minutter før servering.

Server med Pommes Anna og grønnsakene i rødvinssaus.

Fennikel og oliven i rødvinssaus

Skjær fennikelen i tynne skiver.
Fres den og løken i litt smør og olje.
Bland i oliven og tomatene. La det bli brunt.
Strø over sukker.
Hell på vin, vann og legg i kjøttbuljongterning.
La det hele koke i ti minutter.
Tilsett 0,5 ss maizena utrørt i litt vann.
Rør inn 2 ss smør.
Tilsett salt og pepper etter smak.

Tips

Flere oppskrifter til Tinas festmiddag

Les også: Tinas nyttårsmeny - NRK Mat

Kilde: Tina Nordström