Slik gjør du
Legg kjøttet i et kokekar. Mål opp og hell på kaldt vann til det dekker kjøttet. Ta opp kjøttet. Sett eventuelt et kjøttermometer i kjøttstykket. Legg i kjøttet, tilsett salt, oppskåret gulrot, løk og purre, laurbærblad og pepperkorn. Kok opp og la kjøttet trekke under lokk til termometeret viser 85-90 ºC, eller til kjøttet så vidt kan løsnes fra bena. Koketid 75-120 minutter.
Ta kokekaret av varmen og la det stå med lokket på i 15-20 minutter. Lag i mellomtiden i stand de ekstra grønnsakene.
Skrell og skjær gulrøttene i skiver. Skyll og skjær purren i biter. Kok grønnsakene for seg i litt av kjøttkraften, 10-15 minutter, til de er så vidt møre. Legg først i gulrøttene, kok purren i ca. 5 minutter.
Ta opp kjøttet og hold det varmt. Sil kraften.
Sausen
Fres løken i en kjele og ha på mel og melk. Hell i kraften, kok opp under omrøring og la sausen koke i 3-5 minutter. Smak til sausen med revet pepperrot og ev. litt eddik og sukker. Salt og pepper.
Tips
Skjær kjøttet i skiver. Anrett det på fat sammen med gulrøtter og purre. Server med kokte poteter, sausen og reven pepperrot i en skål.
- Oppskrift med video: Pepperrotsaus