NRK Meny
Okonomiyaki, japansk pannekake med indrefilet av svin

Okonomiyaki serveres med majones, syltet ingefær og sausen fra glaseringen.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

Okonomiyaki, japansk pannekake med indrefilet av svin

Bestiller du okonomiyaki på en japansk restaurant stekes ofte pannekaken på en stekeplate midt på bordet.

Slik gjør du

Bland pannekakerøren med egg, melk og mel og sett den kjølig.

Finkutt kål og vårløk. Rasp gulrøtter. Bland sammen med finkuttet hvitløk, ingefær, mynte og bland alt sammen med pannekakerøren. Stekes i smør i ca. 2 minutter på hver side på medium varme.

Kutt opp indrefileten og stek i olje. Like før den er gjennomstekt tilsettes smør og søt soyasaus for glasering.

Serveres med majones, syltet ingefær og sausen fra glaseringen.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Brønsj

Kilde: Mats Paulsen i Brønsj