Laster innhold, vennligst vent..
Okonomiyaki - japansk pannekake

SMAK AV JAPAN: – Personlig elsker jeg å hente inspirasjon hjem fra mine reiser, og med denne retten kan jeg lukke øynene og nesten oppleve at jeg er i Japan igjen, sier kokken Tareq Taylor.

Foto: SVT

Okonomiyaki – japansk middagspannekake

La deg friste av japansk Street Food på sitt beste. Prøv «Hygge i hagen» sin oppskrift på «Okonomiyaki», beskrevet som en avansert pannekake eller japansk pizza.

Slik gjør du

Denne retten er en klassiker i Japan, og spesielt i Hiroshima hvor denne varianten er en av de vanligste som finnes i de over 2000 restaurantene som serverer Okonomiyaki. Du kan beskrive det som en avansert pannekake. Det har også blitt kalt Japans pizza. En klassisk gatematrett som er elsket av mange.

Røre

Visp sammen alle ingrediensene til en jevn røre. Røren skal ha tekstur av tykk maling.

Fylling

Du trenger to stekepanner for å lage denne retten. Det skal være middels varme på begge. Start med litt olje i en stekepanne. Hell ut ca. 1 dl av røren og form til en pannekake med en diameter på ca. 20 cm.

Topp pannekaken med bonito flak, grønn løk, strimlet kål, bønnespirer, nudler og til slutt fleskeskivene.

Etter omtrent tre minutter med steking, snu pannekaken slik at svinekjøttet havner i bunnen. Stek i omtrent fem minutter.

Pensle den andre stekepannen med litt olje.

Knekk et egg i det og smør egget i en like stor «pannekake» som i den andre pannen.

Løft innholdet fra den første stekepannen og legg det oppå egget.

Se etter kantene og vend deretter Okonomiyakien på en tallerken slik at egget havner på toppen.

Skjær i kakestykker. Topp med Okonomiyaki-saus, tang, strimlet ingefær og majones.

Serveres umiddelbart.

Tips

Svinekjøttet kan bytes ut med reker eller sopp.

Kilde: SVT