NRK Meny

Økologiske pestosnurrer

– Det blir litt klissete når man baker ut pestosnurrene, for deigen skal være ganske løs. Men det er verdt det, mener Sara Begner.

Slik gjør du

Løs gjæren opp i vannet, tilsett salt. Tilsett mel og linfrø og røre med tresleiv så lenge du orker, gjerne fem minutter. Deigen skal være løs. Legg et rent håndkle over bollen og la deigen heve i minst en time – helst to.

Ha alle ingrediensene til pestoen i en matprosessor og bland alt til en glatt masse.

Når deigen er ferdig hevet skal den kjevles ut på et godt melet bakebord. Deigen bør være 1 cm tykk.

Sett ovnen på 200 °C.

Smør pesto over deigen (det er ikke lett, men det spiller ingen rolle om det blir litt ujevnt). Brett deigen i to og skjær i 2 cm tykke strimler. Vri strimlene og snurr dem sammen. Legg snurrene på en stekeplate med bakepapir.

Pensle med olivenolje, dryss med salt og ditt valg av frø og sett i ovnen i 8 minutter.

(Det er også mulig å bake brødene som vanlig kanelsnurrer: Fordel fyllet, rulle opp deigen og skjær i 2 cm tykke skiver.)

Tips

Saras kommentar
Nesler er utmerket å lage pesto av – her er en helsvensk versjon med ost. Hvis det ikke er sesong for nesler kan du bruke ruccolasalat i stedet.

Kilde: Sara Begner i TV-serien Saras kjøkken/SVT