Laster innhold, vennligst vent..

Nyttårsmenyen du ennå rekker å lage

Plutselig skulle du lage festmiddag nyttårsaften likevel. Fortvil ikke. Her er treretteren du både har tid og finner råvarene til.

Kylling med mozzarella pakket i skinke

Kylling med mozzarella inni og skinke utenpå er komponert av Lise Finckenhagen. Hun foreslår å servere råstekte poteter ved siden av, men alt er lov.

Foto: Rune Alstedt / NRK

Du er for seint ute til både kalkun og luftige fromasjer, men det betyr ikke at du trenger bestille pizza på årets siste dag. Råvarene til både forretten, hovedretten og desserten finnes i de aller enkleste matbutikker – og alle rettene er gjort på en halv time.

Forretten: blomkålsuppe

Det blir nesten ikke enklere enn suppe. Løk og hvitløk skal freses, og så kokes blomkålen mør sammen med fløte og melk. Sparer du noen blomkålbuketter til slutt, og pynter med noen dråper olivenolje, gresskarfrø og en grønn urt, blir forretten riktig så pen.

Hovedretten: ostefylt kyllingfilet snurra i skinke

Mozzarella, eller en annen ost du får tak i, fylles i ei lomme i hver kyllingfilet. Filetene pakkes i skinke eller bacon, steikes, og skjæres i skiver.

Desserten: melonsalat med rucola og yoghurt

Melonsausen lager du med stavmikser av melonbiter og honning. Sausen helles i porsjonsskåler, og over legger du pene melonbiter. Til slutt har du over noen små skjeer med yoghurt, samt brødsmuler som er stekt sprø i smør og sukker. Rucola til pynt gir både spennende smak og friskt utseende.

Mer nyttårsmat: Ti sauser til nyttårsmiddagen | Lise Finckenhagens tips til saftig kalkun | Oppskrift på waldorfsalat | Oppskrift på marsipanfylte dadler