Du er for seint ute til både kalkun og luftige fromasjer, men det betyr ikke at du trenger bestille pizza på årets siste dag. Råvarene til både forretten, hovedretten og desserten finnes i de aller enkleste matbutikker – og alle rettene er gjort på en halv time.
Forretten: blomkålsuppe
Det blir nesten ikke enklere enn suppe. Løk og hvitløk skal freses, og så kokes blomkålen mør sammen med fløte og melk. Sparer du noen blomkålbuketter til slutt, og pynter med noen dråper olivenolje, gresskarfrø og en grønn urt, blir forretten riktig så pen.
- LES OGSÅ: Enkle, rimelige og velsmakende supper
Hovedretten: ostefylt kyllingfilet snurra i skinke
Mozzarella, eller en annen ost du får tak i, fylles i ei lomme i hver kyllingfilet. Filetene pakkes i skinke eller bacon, steikes, og skjæres i skiver.
Desserten: melonsalat med rucola og yoghurt
Melonsausen lager du med stavmikser av melonbiter og honning. Sausen helles i porsjonsskåler, og over legger du pene melonbiter. Til slutt har du over noen små skjeer med yoghurt, samt brødsmuler som er stekt sprø i smør og sukker. Rucola til pynt gir både spennende smak og friskt utseende.
- SE OGSÅ: Flere oppskrifter fra Hygge i hagen