Nyrekake fra Kattrup

Brødrene Price lager to versjoner av nyrekake. De kommer til at den tradisjonelle, søte versjonen var best.

Foto: Spise med Price / DR

Nyrekake fra Kattrup

Den søte nyrekaken overrasker positivt. Brødrene Price lager to versjoner av nyrekake, men må innrømme at det er den tradisjonelle, søte varianten som er best. Sødmen tar noe av nyresmaken vekk.

Slik gjør du

Nyrer og lever hakkes to ganger gjennom kjøttkvern. Brødet legges i bløt i fløten. Det oppbløtte brødet røres inn i den hakkede innmaten sammen med egg, revet løk, smeltet smør, timian og korinter. Farsen smakes til med salt og pepper. Til denne mengden anbefaler vi cirka 10–12 gram salt og cirka fire gram pepper.

Ha farsen i en smurt patéform og bak den (eventuelt i vannbad) på 180 grader i cirka 40–45 minutter.

Nyrekaken kan spises lunken eller kald. Rugbrød og rødbeter, syltede agurker eller annet surt passer godt til.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat - egnsretter (Spise med Price)/DR