Nypotetsalat med ringblomst og blomkarse

Når jeg går forbi hagene til folk, blir jeg alltid misunnelig på de vakre blomstene. Rekker på rekker med ringblomst og blomkarse. Noen har alt, tenker jeg, men jeg har ikke en gang balkong. Det er urettferdig!
Det aller verste for meg er tanken på at blomstene bare blir stående - de spises ikke. Det er uforståelig!
Ringblomstene har en kraftig smak som en litt bitter salat. Blomkarsen er full av honning i den vesle tappen på undersida. Resten av blomsten har en krydret karsesmak som gjør at du ikke trenger løk eller hvitløk for å få litt futt i salaten. Sammen med de søte nypotetene er det perfekt!


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Kok nypotetene til de er nesten helt myke. (Det er ikke lett å si hvor lang tid det tar, for nypoteter varierer noe veldig, prøv deg fram med en gaffel og pass på at de ikke koker altfor lenge - da blir de bare slappe.)

Del dem i to eller fire, litt avhengig av hvor store de er. Sleng dem i en salatbolle.
Finhakk timianen.
Bland sammen olje, eddik, sennep, timian og sukker til du har en god dressing. Smak til med salt og pepper, og evt litt mer sennep.
Hell sennepen over potetene og bland godt.
Når potetene har blitt lunka, kan du strø over blomstene og servere.

Kilde: Andreas Viestad