Laster innhold, vennligst vent..
Nye Norges nasjonalrett
Foto: Jostein Gjertsen / NRK

Nye Norges nasjonalrett

Kulturhuset i NRK P2 ba innvandrere nominere ingredienser som er typiske for sitt opphavsland. Ingrediensene ble satt sammen til en ny matrett av kjøkkensjef Magne Christensen ved Gastronomisk Institutt i Stavanger.

Slik gjør du

Potetlefse

Kok potetene og mos dem fint med salt, tilsett kumin og dekk med plast. La massen kjølne i romtemperatur

Bland inn melet til en deig konsistens.
Kjevl tynt og stek på takke el tørr stekepanne.

Morning glory (vannspinat)

Vask vannspinaten, kutt den i 2-3 cm lange strimler. Stek i en varm panne med litt olje. Smak til med salt. Dette går fort, det er godt med litt tyggemotstand i grønnsakene.

Tørket lime

Kvern limen til pulver.

Vask korianderen, blend alt i en blender til en grønn og fin masse, tilsett oljen i en gryte.

Varm opp olje til 60-65 grader og kjør igjen på maks fart i blender i 4-5 min, sil av igjennom en tøysil eller et kaffefilter og avkjøl.

Koriandermajones

Knekk egget i et en bolle tilsett salt og kjør dette med en stavmikser. Spe på med oljen til en tykk kremet masse.

Surkål

Sil vannet av surkålen og press ut så mye av vesken som mulig, tilsettes i majonesen.

Laks

Kutt fiskefileten i 2-3 cm store terninger strø over salt, litt knust kumin og limepulver. Stekes i varm panne. Ikke overstek fisken, den skal ha en rå kjerne.

Strø mer limepulver over på slutten hvis du ønsker en sterkere sitrussmak. (pass på limen er bitter i for store mengder.)

Server alt som en wrap.