Laster innhold, vennligst vent..
NY-burger med ketsjup og relish

Anne Hjernøe har bakt hamburgerbrød, laget ketsjup og relish og selvfølgelig laget burgeren selv.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

NY-burger med ketsjup og relish

New York-burger med ketsjup, relish og hamburgerbrød. Alt hjemmelaget. Anne Hjernøe har oppskriftene.

Slik gjør du

Hamburgerbrød

Rør gjær, salt og honning ut i vannet. Tilsett melet litt av gangen. Rør til du har en god sammenhengende klissete deig. Deigen skal være forholdsvis flytende. La deigen heve i kjøleskap natten over eller sett den til heving på et lunt sted en times tid.

Elt deigen og bruk en stor skje til å legge flate boller på en stekeplate. La bollene etterheve på et lunt sted i 1/2-1 time. Smør bollene med olje og dryss dem med sesamfrø og løkfrø. Bak dem i ovnen til de høres hule ut når du banker dem i bunnen.

NY-burger

Form kjøttet til burgere, stek dem i pannen dryss over salt og pepper.

Hjemmelaget ketsjup

Skjær opp tomater og banan og ha dem i gryten sammen med appelsinsaft. La det koke opp og tilsett litt eddik, litt olje og hele nellik. La det koke til tomatene og bananen er helt kokt ut.

Bruk en stavmikser eller blender på ketsjupen. Smak til med salt og pepper. Ketsjupen avkjøles før du serverer den til NY-burgeren.

Relish

Skjær løk i bittesmå terninger. Skjær over agurken på langs og ta ut kjernen med en skje. Skjær agurken i fine små terninger. Bland løkterningene og agurkterningene.

Kok opp eddik, sukker og sennepskorn. Hell laken over grønnsakene og la dem bli avkjølt i laken før du serverer relishen til NY-burger.

Pynt burgeren med nyklippet karse.

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR