NRK Meny
Nudelsuppe med krydrede medisterboller

Lise Finckenhagen koker små kjøttboller koker i en buljong som smaker skikkelig mye. Til slutt har hun i rå grønnsaker og urter.

Foto: Lise Finckenhagen

Nudelsuppe med krydrede medisterboller

Når kyllingbuljong koker sammen med sitrongress, chili, sjalottløk, hvitløk, rekepasta og fiskesaus har du en suppe som sparker fra. Lise Finckenhagen har medisterboller, nudler, gulrot og vårløk i suppen.

Slik gjør du

Medisterboller

Bland sammen kjøttdeig, ingefær, hvitløk, hakkede vannkastanjer, sesamolje, salt og pepper. Rull farsen til jevne kjøttboller, cirka 24 stykker (av 300 gram kjøttdeig).

Buljong

Fjern de ytterste harde bladene, og finsnitt sitrongresset. Varm olje i en tykkbunnet kasserolle og fres chili, sjalottløk, hvitløk, sitrongress og rekepasta. La det frese i to minutter under omrøring. Tilsett buljong, fiskesaus og sukker. La buljongen koke i fem minutter. Legg i kjøttbollene, og la dem syde/trekke i cirka seks minutter.

Servering

Kok nudlene etter anvisning på pakken. Fordel nudler, gulrot og vårløk i skåler. Fordel kjøttbollene, og slå over den varme buljongen. Pynt med urter, og server lime til å presse over ved siden av.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+