NRK Meny
Nudel- og gulrotsalat med tomat- og vaniljedressing

Nudel- og gulrotsalat med tomat- og vaniljedressing.

Foto: Fra tv-serien Niklas' mat / SVT

Nudel- og gulrotsalat med tomat- og vaniljesaus

Denne salaten kan du også lage med pasta. Da foreslår Niklas Ekstedt penne. Her er oppskriften med glassnudler.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 250 °C.

Salat

Dekk en bakeplate med et ark aluminiumsfolie. Del paprikaen på langs og ta ut kjernen. Plasser de halve paprikaene på platen med innsiden ned. Settes i ovnen. Paprikaen er klar etter 10-15 minutter, når skinnet er svart. Ta ut paprikaene og la dem avkjøles litt før du tar av skallet og grovhakker dem. Ikke la dem bli for kalde, da blir det vanskeligere å få av skallet.

Kok glassnudlene ifølge bruksanvisningen på pakken. Ha dem i dørslag når de er ferdig kokt og skyll med kaldt vann. La nudlene renne av.

Skjær tomatene i to. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne skiver. Bland tomater og gulrot i en bolle. Smak til med olivenolje, gourmetsalt og nykvernet pepper. Bland i hakket paprika.

Skrell rettich og kast det ytre skallet. Lag skiver av rettichen med en potetskreller. Bland rettichskivene sammen med nudlene.

Tomat- og vaniljesaus

Hell olivenolje i en kjele. Tilsett tomatjuice. Skrap ut frøene fra en vaniljestang. Ha frøene og vaniljestangen i kjelen. Tilsett salt og pepper. Press i limesaft. Rør. Gi et raskt oppkok og ta så kjelen av varmen. Ta ut vaniljestangen.

Server grønnsakene i midten av to serveringsfat. Legg nudler med rettich rundt. Pynt med ruccola på toppen. Hell dressingen over nudlene. Ta et drag med pepperkvernen over hele salaten.

Tips

For deg som ikke er vegetarianer passer salaten utmerket til grillet entrecote eller lam.

Kilde: Niklas Ekstedt i Niklas mat (SVT)