Nøttepålegg

Hvem kan motstå nøtte- og sjokoladepålegg på brødskiven?

Foto: SVT

Nøtte- og sjokoladepålegg

Jimmy Brorssons nøtte- og sjokoladepålegg inneholder bare fire ingredienser, og er superlett å lage. Garantert barnas favoritt.

Slik gjør du

Oppskriften gir ett glass.

Rist hasselnøtter uten skall i ovnen på 200 grader i cirka 7 minutter.

Kok opp fløten og sukkeret. Grovhakk sjokoladen og hell den varme fløten og sukkeret over.

Begynn med å mikse nøttene til smør. Tilsett 1 spiseskje matolje i mikseren hvis du vil ha en mer kremet konsistens. Hell sjokoladekremen i mikseren, og miks sammen til en jevn masse.

Hell nøttekremen på sterilt glass. Nøtte- og sjokoladepålegget er klart.

Tips

Nøttesmør

Mandelsmør som alternativ til margarin? Prøv denne oppskriften!
Miks ønsket mengde mandler eller andre nøtter. I dette eksempelet mandler. Miks mandlene til en jevn masse, og tilsett mer matolje om det trengs. Smak til med salt, honning, melis eller la mandelsmøret være som det er.

Kilde: Jimmy Brorsson i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT