Slik gjør du
Oppskriften gir ett glass.
Rist hasselnøtter uten skall i ovnen på 200 grader i cirka 7 minutter.
Kok opp fløten og sukkeret. Grovhakk sjokoladen og hell den varme fløten og sukkeret over.
Begynn med å mikse nøttene til smør. Tilsett 1 spiseskje matolje i mikseren hvis du vil ha en mer kremet konsistens. Hell sjokoladekremen i mikseren, og miks sammen til en jevn masse.
Hell nøttekremen på sterilt glass. Nøtte- og sjokoladepålegget er klart.
Tips
Nøttesmør
Mandelsmør som alternativ til margarin? Prøv denne oppskriften!
Miks ønsket mengde mandler eller andre nøtter. I dette eksempelet mandler. Miks mandlene til en jevn masse, og tilsett mer matolje om det trengs. Smak til med salt, honning, melis eller la mandelsmøret være som det er.
Kilde: Jimmy Brorsson i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT