Norske jordbær, kjeks fra grillen og yoghurtskum

Litt sprøtt, litt søtt, litt mykt, litt hardt. Det blir en herlig dessert med hjemmelagde kjeks, jordbær og yoghurtkrem.

Foto: NRK

Norske jordbær, kjeks fra grillen og yoghurtskum

Karla Siverts steker kjeks med sjokolade og nøtter på grillen. Kjeksene brekker hun opp og serverer med friske jordbær og en lett yoghurtkrem.

Slik gjør du

Kjeks fra grillen
Pisk smør, brunt og hvitt sukker og vanilje godt sammen. Bland i egget.
Bland så i bakepulver, mel og salt. Og vend tilslutt i sjokoladen og nøttene.

Rull deigen sammen til en pølse i bakepapir og legg i kjøleskapet til den er fast. Kutt så i ca. 1 cm tykke skiver.

Legg et dobbelark med aluminiumsfolie på grillen, stek med lokket på i ca. ti minutter, til de er fortsatt litt myke i midten. Du kan også steke på 190 °C i ovnen, samme tid.

Yoghurtskum
Legg gelatinen i kaldt vann i ca. et minutt. Press ut vannet og legg de i en kjele. Ha limejuicen og vaniljen i kjelen. Varm forsiktig opp til gelatinen har smeltet. Rør inn yoghurten.

Ha yoghurten over i en bolle som har en bolle med is under seg. Visp i vei! Skummet er klart når det har en luftig men fast konsistens!

Legg kjeksen og jordbær, kuttet i biter, sammen i en skål, pynt med skum på toppen!

Kilde: Karla Siverts i Sommeråpent 2012