Laster innhold, vennligst vent..
Taco

Tacoen anrettes i hjertesalatbladene og legges på serveringsfat. Deretter kan du ha på dressing og litt pynt med for eksempel reker.

Foto: Jan-Kristian Schriwer

Norsk taco med nostalgiske smaker

Deilig fiskerett, som er inspirert av den klassiske tacoen og gode norske råvarer. Øyvind Hjelle har tips til hvordan du kan forberede laks, salat, dressing og agurksalat en dag eller to før festen.

Slik gjør du

Alle elementer i denne norske tacoen kan forberedes to dager før servering.

Hjertesalaten kan skylles, dressingen kan røres sammen, fisken kan kokes og agurksalaten tåler fint å stå i kjøleskapet. På 17. mai anretter man 10–15 av disse på 5 minutter.

Denne friske og nostalgiske munnfullen spises med hendene og kan fylles med det du måtte ønske av godsaker. Kald, kokt laks, reker og/eller einerrøkt laks smaker godt i denne riggen.

Kokt laks

Kok opp lettsaltet vann. Legg laksen i vannet og kok opp. Trekk kjelen til side og la den trekke til laksen er gjennomkokt. Avkjøl fisken og bryt den opp i biter med hendene. Laksen skal være kjøleskapskald når den anrettes.

Agurksalat

Bland salt, sukker, eddik og vann i en bolle. Del agurken i to på langs. Skrap ut kjernen med en skje. Kutt agurken i 2–3 millimeter tynne skiver. Ha agurkskivene i eddiklaken.

Gulrot og reddik er også godt i denne salaten, da får man mer farge også. Har du en høvel/mandolin/skarp kniv kan disse også skives i 1–2 millimeter tynne skiver.

Rømmedressing

Rør sammen alle ingrediensene. Ferdig!

Anretning

Kutt roten av hjertesalaten og løsne bladene forsiktig slik at de holder seg hele og tette som en «båt». Skyll bladene og tørk dem på et håndkle eller i en salatsentrifuge.

Legg båtene/bladene på et fat og fyll dem opp med kaldkokt laks, agurk/gulrotsalat.

Topp med en skje av rømmedressingen når tacoen skal spises.

Kilde: Øyvind Hjelle