NRK Meny
Kveite med blåskjell

Kveitefilet med blåskjell, blåskjellskum og confitert fennikel. Lakserogn er pynt på toppen.

Foto: NRK

Norsk kveite med blåskjell

Kari Innerå tok gull i Årets nordiske kokk 2007 andreplass i norgesmesterskapet i kokkekunst 2007. Hun lager en enklere variant av kveiteretten hun hadde i norgesmesterskapet i Frokost-TV.

Slik gjør du

Damp blåskjellene i en varm, vidbunnet kjele med snittet sjalottløk, hvitløk og vann. Skjellene er ferdig dampet ca. 1 minutt etter de har åpnet seg. Rens så blåskjellene og ta vare på kraften.

Legg kveitefileten på salt i 8 minutter, skyll så av saltet og tørk fileten på kjøkkenpapir. Fileten fylles med blåskjell og bakes i ovn på 50 grader i ca. 15 minutter. Pakk kveiten inn i plastfolie før du har den i ovnen. Ta av folien før du steker kveitefileten på stekepannen. Den skal bare stekes kort før den serveres.

Blåskjellskum
Kraften kokes inn til 3 dl væske. Varmes opp ved servering, ha i melken og smak til. Skummes på stavmikser til luftig skum.

Confitert fennikel
Kutt fennikelen i skiver som trekkes rolig med vann, smør, hvitløk og salt. Fennikelen er ferdig når den er helt mørkokt.

Kilde: Kari Innerå i Frokost-TV