Norsk høstrull

Lefserull med snøfrisk, tyttebær, skinke, eple, sopp og løk.

Foto: Rolf Tikkanen Øygarden

Norsk høstrull

Asia har dessverre allerede lagt beslag på både vårrull og sommerrull. Men så var det høstrullen da? Fra i dag er den norsk, sier Rolf Tikkanen Øygarden.

Slik gjør du

Sett en stekepanne på medium varme og ha i litt olje. Hakk opp skinken, løken og soppen. Fres i panna til det har fått farge, og væsken har fordampet i soppen. Smak til med pepper. Skinken har såpass mye salt så vær forsiktig med å salte ekstra. Dette skal bli en ganske «tørr» masse. Sett til side og la den komme ned i romtemperatur før du bruker den.

Lag tyttebærkrem ved å mikse sammen snøfrisk og tyttebær i en liten bolle. Smak til med litt salt og pepper.

Skjær eplet i fine terninger.

Smør tyttebærkrem på lefsene. Legg deretter på et lag med skinke, løk og soppblanding. Topp opp med finhakket eple, slik at eplet knaser i munnen når du skal servere. Ha eventuelt på litt urter til slutt.

Rull sammen og del hver rull enten i to stykker på skrå, eller i mindre munnfuller. Dette er smaken av norsk høst på sitt aller aller beste!

Kilde: Rolf Tikkanen Øygarden i Sørlandssendinga/NRK P1