NRK Meny
Nordisk taco

Kjøttdeig av elg, sopp, nordiske krydder og en tyttebær- og eplekompott gjør dette til en nordisk variant av taco.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Nordisk taco

– Taco er et fenomen som bare finnes utenfor Mexico og som har blitt en helgefavoritt i de fleste familier. Jeg synes det blir litt ensformig. Min tanke er å gjøre innholdet litt mer nordisk, men også bedre og mer interessant, sier Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö.

Slik gjør du

Stek den finhakkede løken til den er gyllen. Legg den til side. Varm opp stekepannen igjen. Stek elgkjøttdeig og kjøttdeig i litt rapsolje.

Bland sammen krydderne i en morter og støt dem til en fin krydderblanding. Tilsett krydderblandingen i kjøttdeigen og ha på litt vann og la det koke. Bland inn løken. Smak til med salt.

Riv hvitløken og bland den med rømme, salt og pepper. Finsnitt purren.

Kok opp sukker og vann til en gyllenbrun karamell. Tilsett epleterninger og rist på gryten. Ikke stikk redskap ned i blandingen, for da krystalliseres sukkeret. Tilsett tyttebær, eddik og chili. Kok til det har en kremet konsistens. La blandingen avkjøles.

Stek soppen i glovarm panne. Avslutt med litt finhakket løk, smør og salt. Serveres varm.

Bland alle ingrediensene i en varm tortilla.

Tips

Tyttebær- og eplekompotten passer godt til vilt og flesk.

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE