Quesadilla

Deilige sprø quesadillas med masse smeltet ost og tomatsalsa.

Foto: Vegard Blakstad / NRK

Nordisk quesadilla for de små

Finn fram vaffeljernet og la barna få bli med å lage sine egne quesadillas. Dette blir fort en favoritt.

Slik gjør du

Fordel ost og skinke på halve lompen og brett over.

Smør vaffeljernet med litt meierismør og legg lompen inn i jernet. Stek i 2–3 minutter til osten har smeltet og lompen er gyllen og sprø.

Del i to og spis med det samme. Dypp i en god rømme og topp med tomatsalsa, eller spis den bare naturell.

Tomatsalsa

Kutt tomat, rødløk og hvitløk i små terninger. Skrap ut frøene av chilien og kutt i små terninger. Grovhakk korianderen og bland alt sammen. Smak til med salt og lime.

Salsaen kan serveres ved siden av quesedillaen, du kan bruke den til å toppe med eller ha den inni hvis man liker det.

Kilde: Reneé Fagerhøi i TV-sendingen «Gratulerer med dagen!»