Nordisk kålsalat

Anne Hjernøe bruker en mandolin for å få kålstrimlene så tynne hun ønsker.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Nordisk kålsalat

Salat med rødkål, hodekål, fennikel, diverse nøtter og krydderurter med oljedressing.

Slik gjør du

Like mengder rødkål, hodekål og fennikel skjæres i papirtynne strimler og blandes med de friske, finhakkede krydderurtene.

Rist valmuefrø, sennepsfrø og nigellafrø til det begynner å røyke litt. Når de er avkjølt blandes de i salaten. Gresskarfrøene ristes i litt olje og salt, avkjøles og has i salaten.

Hasselnøttene legges på bakepapir i ovnen og ristes på 150 °C til skallet kan skrubbes av i et håndkle. Hasselnøttene grovhakkes sammen med tranebærene og tilsettes salaten. Bland alt godt.

Ingrediensene til dressingen piskes sammen til en god dressing som fordeles over salaten.

Tips

Oppskrifter fra Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR