Slik gjør du
Sopp- og grønnsaksragu med oksekjøtt
Salte og pepre kjøttet. Brun det i litt olje og med en klatt smør. Legg til side.
Riv selleriroten, skjær hodekålet i strimler, finhakk løk og hvitløk. Stek kål, løk, hvitløk og sellerirot i samme pannen som kjøttet.
Stek soppen i litt olje, tilsett en klatt smør mot slutten.
Ha alt i en jerngryte sammen med vannet fra utstekingen av pannen og tilsett buljong. Ha i salt og pepper. Ha i vann så det dekker. Stek på 175 grader i ovnen i cirka 1 time og 45 minutter.
Rør så kjøttet faller sammen en tykk ragu.
Hestebønner med chili
Skyll de ferdige bløtlagte hestebønnene. Bland avrente bønner med krydder (ikke salt) og vann så det dekker. La det syde under lokk til de er myke. Fyll på mer vann mens det koker, på den måten koker krydderne bedre inn i bønnene enn om man har i mye vann fra starten.
Bland med salt og olivenolje. Dryss over finhakket koriander.
Kålrot, eple og tindved
Skjær kålrot og eple i strimler. Finhakk sjalottløk. Bland alle ingrediensene og smak til med olje, salt og pepper.
Kåltacos
Kålblader er de nye tacoskjellene. De knuser ikke, de smuldrer ikke i stykker akkurat når man skal tygge og de er enkle å rulle fyllet inn i.
Ta fra hverandre bladene på kålen. Ha dem i kokende vann i cirka 20 sekunder. Løft dem ut og avkjøl i kaldt vann.
Tips
Hestebønne (latin: Vicia faba) er også kjent under navnene åkerbønne, bondebønne, fababønne og favabønne.
Kilde: Wikipedia