NRK Meny
Video Niru Kumra lager chicken tikka masala

Niru Kumra lærer Christian Strand å lage chicken tikka masala.

Nirus chicken tikka masala

Chicken tikka betyr kyllingfilet. Dette er indisk festmat. Oppskriften får du fra Niru Kumra som i mange år har lært nordmenn å lage indisk mat.

Slik gjør du

Marinade
Riv ingefær og hvitløk på rivjern. Mal spisskummen og korianderfrø. Del filetene i stykker på cirka 50 gr.
Bland alle ingrediensene og legg filetene i marinaden natten over eller minst 1 time. Stekes i 10-12 minutter midt i stekeovnen på 225 °C.

Saus
Varm olje, ha i malt spisskummen, muskatblomme og muskat. Tilsett tomater, krydder og ingefær. La sausen koke i 2-3 minutter før du tilsetter rømme og fløte.
Bland alt godt og tilsett malte cashewnøtter og stekte kyllingfileter. La de trekke i sausen i 5 min. Lykke til!

Tips

PRØV OGSÅ:

| |

Kilde: Niru Kumra i TV-serien Matlyst