NRK Meny
Niklas' tortilla med grillmat

Entrecôten grilles i cm-tykke skiver som skjæres opp i strimler etter at de er grillet. Tortillas er enkel mat som kan serveres ved grillen og spises i hånden.

Foto: Fra TV-serien Niklas' mat / SVT

Niklas' tortillas med grillmat

Niklas Ekstedt lager tortillas med grønnsaker og entrecôte på grillen. Eller, det vil si, han bruker grillpannen. Han har oppskriften etter sin mor.

Slik gjør du

Skjær kjøttet i porsjonsbiter (ca. 1-2 cm tykke) og la det ligge i romtemperatur i 30 minutter før det skal grilles.

Skrell agurken og skjær den i mindre biter. Strimle salaten, sellerien og løken.

Bland yoghurten med limesaft fra 1 lime. Smak til med salt og pepper.

Del paprikaen og de andre limene i to.

Legg kjøttet på grillen og grill på høy varme, snu etter 3-5 minutter. Når kjøttet er snudd, legg på paprika og lime. La dem grilles til de har fått farge og er blitt myke.

Når kjøttet er ferdig stekt skal det hvile. Legg det på ytterkanten av grillen, der temperaturen er lavere.

Skjær kjøttet i strimler og legg alt opp på skjærebrettet. Varm tortillaen raskt på grillen. Server.

Pynt gjerne med hakket persille.

Tips

Se også: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT