Niklas' kyllingbuljong


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skjær opp grønnsakene grovt. Brun grønnsakene sammen med tomatpuré, laurbærblad og hvit pepper på høy varme i en stor gryte.

Del kyllingen i fire og legg den i gryten med grønnsakene og la det brunes ennå en stund. Hell på vann og vin. La buljongen koke rolig i minst to timer. Gjerne dobbelt så lenge.

Når buljongen er ferdig kokt tar du ut kyllingen og siler av grønnsakene. Reduser buljongen til det halve ved å koke den på lav varme.

Tips

Vannet du heller på skal være kaldt. Da flyter fettet opp og du kan ta det bort, hvis du ønsker en klarere buljong.
La buljongen bli kald og frys den ned i små bokser på ca 0,5 liter.
Ikke bruk salt i buljongen før den brukes i matlagingen.

Kyllingen bruker du i Niklas'

.

Kilde: Niklas' mat» med Niklas Ekstedt