NRK Meny

Niklas' husmannstapas

Niklas Ekstedt rykker ut for å hjelpe Anne Lundberg med å by hennes venn, German Zamudi, på middag. Anne og German jobber sammen i TV-serien Landgang. Det blir en blanding av Germans smak for tradisjonell husmannskost og Annes kjærlighet til mer moderne matlaging.

Slik gjør du

Allmogepotatis med fetaost

Kok potetene. Skjær potetene og fetaosten i terninger og bland i en bolle med olivenolje. Krydre med pepper.

Hjerteskjell med hvitløk

Skyll hjerteskjellene i kaldt vann og fjern de skjellene som ikke lukker seg.
Hakk løken og stek den over høy varme i en gryte. Ha i hjerteskjellene og hvitvin. Legg på lokket og kok til skjellene har åpnet seg. Kast de skjellene som ikke åpner seg.

Gravlaks i parmaskinke

Skjær gravlaksen i biter. Vikle lufttørket skinke rundt hvert stykke laks og sett i en tannpirker. Drypp over olivenolje.

Stekt flesk med løksaus

Skrell og skjær løken. Smelt smør i en kjele, tilsett mel og rør godt til en tykk, glatt masse. Hell den varme melken over under forsiktig omrøring. Rør til en jevn konsistens. Ha i løken. La sausen koke i 5 minutter. Rør ofte.
Stek sideflesket sprøtt og sett det opp på tannpirkere. Ha på sausen.

Tips

German Zamudio og Anne Lundberg

Anne Lindberg og German Zamudio i TV-serien Landgang.

Foto: Anders Bewarp / SVT

Landgang: Når går Landgang på TV?

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT