NRK Meny

Niklas' eple- og pæredessert

Enkel dessert med epler og pærer som er smaksatt med kardemomme.

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 °C.

Skrell eplene og pærene og skjær dem i terninger. Ha frukten i en varm gryte, hell på syltesukker og la det blande seg med frukten. Bland inn litt malt kardemomme i kompotten rett før servering.

Smuldredeig
Bland smør, sukker og mel. Bland sammen ingrediensene med hendene. Strø smuldredeigen ut på et bakepapir i en langpanne og sett det i ovnen. Ta deigen ut av ovnen når den har fått en gyllen farge.

Hakk opp smuldredeigen litt med en kniv. Serveres i glass med smuldredeigknas i bunnen, så kompott og så mer knas på toppen. Avslutt med en klatt vaniljesaus.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT