NRK Meny
Nikkas rømmegrøt

Rømmegrøt med kanel, sukker og smørøye.

Foto: Sissel Beate Brunstad / NRK

Nikkas rømmegrøt

Glem både mål og vekt, for her brukes bare øyemål og smakssans! Nikkas rømmegrøt har koketid på omtrent en time.

Slik gjør du

Kok opp 1 beger med seterrømme i en gryte. Ha i et par spiseskjeer med hvetemel. Rør godt slik at du hjelper fettet med å skille seg ut. La det koke på svak varme uten å røre, men pass på.

Når fettet flyter i gode mengder opp fra grøten, slå det over i et fat. Nikka tok av mesteparten av fettet ved hjelp av en spiseskje. Sett fettet til sides.

Ta to-tre kopper lettmelk i gryta og kok det opp.

Lag en jevning av kald melk og en lite neve med hvetemel. Hell det over i gryta med rømmen og rør godt sammen.

Ha i mer hvetemel til du får den tykkelsen du ønsker.

Nikkas triks: ha i litt salt og et par fingerklyper med sukker og rør godt om.

Server grøten i djuptallerkener. Pynt med sukker, kanel og et smørøye. Rosiner er også lov.

Tips

Nikka forteller at du også kan bruke andre meltyper. Både semulegryn, sammalt hvete og byggmel kan brukes, men da må man være oppmerksom på at det kan ta litt lengre tid å koke.

Kilde: Nikka Myren Grønning