Nigellas kylling med paprika og oliven

Nigella Lawson steker kylling, paprika, purre og oliven samtidig i ovnen.

Foto: FRA TV-SERIEN «NIGELLAS ITALIENSKE FRISTELSER» / BBC

Kylling med paprika og oliven

Det er alltid en fest med helstekt kylling. Grønnsakene med flotte farger og mye smak tilberedes sammen med kyllingen. De gir Nigellas kyllingrett en solfylt italiensk smak og stemning.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 grader.

Fyll kyllingen med to halve sitroner og to rosmarinkvister. Legg kyllingen i en ildfast form.

Vask og rens purrene. Del dem i tre lengder. Del hver lengde på langs. Fjern frøene i paprikaene og skjær dem i strimler. Legg purren og paprikaen i formen med kyllingen.

Tøm over svarte oliven og bland inn olivenoljen. Mesteparten av olivenoljen blandes med grønnsakene, men litt skal også på kyllingen. Legg to rosmarinkvister sammen med grønnsakene. Dryss over salt og nykvernet pepper.

Ha litt salt på kyllingen og sett formen i ovnen i 60–75 minutter. I løpet av den tiden skal kyllingen bli gjennomstekt, og saften som renner ut når du stikker i kyllingen skal være klar. Grønnsakene er blitt møre og purren kan ha fått noen brune flekker.

Legg kyllingen på en skjærefjøl og la den hvile i cirka 10 minutter. Sett formen med grønnsakene tilbake i ovnen, samtidig som du slår av varmen i ovnen.

Del kyllingen i store biter. Legg dem på et stort, varmt serveringsfat. Ta formen med grønnsakene ut av ovnen og legg dem på fatet sammen med kyllingbitene. Når det ser fint ut tømmer du over den brune, smaksrike saften som lå igjen i den ildfaste formen.

Kilde: Nigella Lawson i TV-serien «Nigellas italienske fristelser»/BBC