Laster innhold, vennligst vent..

Ni oppskrifter med avokado

Avokado er blitt svært populær i norsk matlaging. Kanskje visste du ikke at dette strengt tatt er en frukt? Sunn er den også, og her får du ni tips til matretter med avokado.

Avokado med balsamicovinaigrette
Foto: Juliet Landrø / NRK

Avokadoen inneholder mye umettet fett, viktige vitaminer, og er med andre ord en ingrediens du kan spise med god samvittighet. Mats Paulsen serverer avokado med balsamicovinaigrette, som en god og enkel forrett.

OPPSKRIFT: Avokado med balsamicovinaigrette

2. Som tilbehør til middagen

Mango, avokado og granateple gir flotte farger og mye god smak til salaten. Lise Finckenhagen serverer mangosalaten til laks, men den er også god til andre middagsretter.

3. Avokadokrem til vegetarburger

Burgere uten kjøtt kan gi mye smak. Prøv deg på linseburger med avokadokrem, tomater og rødløk.

4. Som mellommåltid eller klassisk forrett

Mia Gundersen serverer forrett med avokado og reker med mye sterk smak. Hun skjærer opp avokadoen på forhånd, slik at den er lett å spise.

5. Spekeskinke og avokado

Mat som kan spises med én hånd kan være praktisk både på tur og i selskapslivet. Et eksempel er lekre wraps med spekeskinke, avokado og jordbær.

6. Avokadokrem

Most avokado er godt til så mangt. I denne oppskriften brukes avokadokremen til gratinert hummer, men du kan også bruke den som guacamole til tex-mex-mat.

7. Skrei med avokado, mango og potetgull

Avokadokrem, mango, potetgull og stekt hjertesalat er en kreativ måte å servere skreien på.

8. Avokado til taco med svin

Taco er mer enn kjøttdeig med grønnsaker og salsa. Arve Serigstad bruker blant annet svinekjøtt, eplemost, avokadostappe og mango i sin variant.

9. Eksotisk salat

Anne Hjernøe lager en eksotisk vri på rekecocktailen med blant annet chili, mango og frisk kokos.