Avokadoen inneholder mye umettet fett, viktige vitaminer, og er med andre ord en ingrediens du kan spise med god samvittighet. Mats Paulsen serverer avokado med balsamicovinaigrette, som en god og enkel forrett.
OPPSKRIFT: Avokado med balsamicovinaigrette
2. Som tilbehør til middagen
Mango, avokado og granateple gir flotte farger og mye god smak til salaten. Lise Finckenhagen serverer mangosalaten til laks, men den er også god til andre middagsretter.
3. Avokadokrem til vegetarburger
Burgere uten kjøtt kan gi mye smak. Prøv deg på linseburger med avokadokrem, tomater og rødløk.
4. Som mellommåltid eller klassisk forrett
Mia Gundersen serverer forrett med avokado og reker med mye sterk smak. Hun skjærer opp avokadoen på forhånd, slik at den er lett å spise.
5. Spekeskinke og avokado
Mat som kan spises med én hånd kan være praktisk både på tur og i selskapslivet. Et eksempel er lekre wraps med spekeskinke, avokado og jordbær.
6. Avokadokrem
Most avokado er godt til så mangt. I denne oppskriften brukes avokadokremen til gratinert hummer, men du kan også bruke den som guacamole til tex-mex-mat.
7. Skrei med avokado, mango og potetgull
Avokadokrem, mango, potetgull og stekt hjertesalat er en kreativ måte å servere skreien på.
8. Avokado til taco med svin
Taco er mer enn kjøttdeig med grønnsaker og salsa. Arve Serigstad bruker blant annet svinekjøtt, eplemost, avokadostappe og mango i sin variant.
9. Eksotisk salat
Anne Hjernøe lager en eksotisk vri på rekecocktailen med blant annet chili, mango og frisk kokos.