Laster innhold, vennligst vent..

Ni måter å lage pizza på

Flettepizza, laksepizza, snackpizza og dessertpizza. Den italienske retten kommer i mange spennende variasjoner og former. La deg inspirere og ta pizzabakingen til nye høyder.

Odd Ivars Solvolds hjemmelagde pizza

Det er viktig å brette kanten over fyllet slik at skorpen har masse smak og saftighet, tipser mesterkokk Odd Ivar Solvold.

Foto: Eva Beate Strømsted / NRK

Nordmenn spiser mer pizza mange andre nasjoner, og da er det flott å kunne variere smaken på pizzaen. Noen liker den enkel uten for mye topping, mens andre foretrekker masse fyll. Her er det noe som kan passe til alle.

Hvit pizza

Bytter du tomatsausen med crème fraîche får du en hvit pizza. Men hvis du foretrekker den klassiske varianten har Lise Finckenhagen også oppskrift på en god tomatsaus, hvis du vil bruke det i stedet for crème fraîche.

Topp pizzaen med kantareller, parmesan, spekeskinke og trøffelolje. Det bidrar med mye god smak.

Flett pizzaen som ei kringle

Hvorfor ikke leke med pizzaens innpakning? Dette er en innbakt pizza med fyll av kylling, løk og blåmuggost. Også denne pizzaen er uten tomatsaus, men med rømme.

Pizza med fisk

I Sør-Frankrike har de lang tradisjon for å bruke sjømat på pizzaen, og det smaker herlig. Tør du prøve?

Den tyrkiske varianten

Tyrkerne kaller pizzaen lahmacun, og sløyfer osten.

Pizza med ekstra skorpe

Dette er pizzaen med mye ost, husets rike tomatsaus, kokt skinke og ekstra skorpe med godsaker på fra mesterkokk Odd Ivar Solvold.

Snackpizza

Er du sugen på litt snacks eller en liten lunsj er Tarte flambée eller flammekeuche en spennende variant. Den stammer fra Alsace i den nordøstlige delen av Frankrike. Det er nærmest en hvit pizza, bortsett fra at det ikke brukes gjær i deigen.

Den enkle

Denne pizzaen er kanskje den mest klassiske pizzaen i hele USA. Ingrediensene er bunn, saus og ost, og siden det brukes så få ingredienser, er det ekstremt viktig å bruke kun de beste ingrediensene du kan skaffe.

For veganeren

Denne lekkerbisken av en høstpizza gir en ny vri på hverdagspizzaen, med tykk bunn Chicago-style, stekt i støpejernspanne.

Pizza til dessert

Har du laget pizza, men har deig til overs? Da er dette en klar vinner. Chèvre og honning er en fantastisk kombinasjon, og med rosmarin er du bare nødt til å bli glad i pizza også til dessert.