Hopp til innhold

Dessertene du kan spise med god samvittighet

Kjenner du på søtsuget, men samvittigheten tillater ikke full utskeielse? Da kan du lage en smakfull dessert som er litt sunnere enn vanlig.

grove bananpannekaker

Grove bananpannekaker funker både som dessert, frokost, lunsj og kvelds. Oppskrift i bunnen av artikkelen.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Ispinner

Lag ispinnen selv. Da kan du putte oppi akkurat det du vil. Mats Paulsen gir deg oppskrift på fire hjemmelagde ispinner.

Fruktsalat

Når du lager dessert med flere typer melon får du nydelige farger i maten. Tareq Taylor lager en melonsaus, skjærer melonene i kuler og serverer med yoghurt, sprø smuler og rucola.

Enkel dessert

Herlig, enkel, frisk og smakfull dessert, er Bodil Nordjores beskrivelse av denne desserten. Den inneholder riktignok en god del sukker, men den blir garantert god med mindre mengder sukker også.

Friskt med appelsin

Appelsinfiletene får ekstra smak av vanilje før de legges i dessertskålen med hakket sjokolade og pisket krem. Oppskriften er fra Lars Erik Vesterdal.

Potetpannekaker

Poteter til dessert? Ja, Paul Svensson lager lekre, tynne pannekaker med kokte poteter i røren.

Jordbærsmoothie

Smoothien må ikke være proppet av tilsatt sukker. Adam Aamann gir deg denne velsmakende varianten med jordbær, banan, vanilje og mandler.

Jordbær-tzatziki

Ikke all tzatziki har agurk og hvitløk på ingredienslista. Stig Juelsen gir deg oppskrift på Jordbær-tzatziki, en dessert av yoghurt, jordbær, eple og hvit sjokolade.

Billig dessert

Brødpudding med epler, kanel og rosiner er god og billig dessert. Brødrene Price klarer nesten å lage den gratis.

Lekre pannekaker

Pannekaker er alltid godt, og når de i tillegg er sunne, er det lett å la seg begeistre for Lise Finckenhagens grove pannekaker.