Hopp til innhold
Neslesuppe med regnbueørret

Regnbueørret med melkeskum og neslesuppe.

Foto: Eva Robild / SVT

Neslesuppe med regnbueørret

Lett gravet regnbueørret blir dekket med melkeskum og serveres med neslesuppe. Melkeskummet har fått smak av hvitløk. Neslesuppen blir ekstra grønn og fin med spinatblader.

Slik gjør du

Fisken

Fileter fisken og ta bort skinnet. Bland sammen salt og sukker, og krydre filetene lett. Legg filetene sammen to og to med skinnsiden inn. Filetene skal ligge sånn at den tykke enden møter den tynne, altså hode mot hale. Pakk fisken i plastfolie til en stram rull. Knytt sammen endene. Du skal nå ha to fine fiskeruller.

Kok opp en gryte med vann, ta den av varmen. Legg fisken i det varme vannet og la den ligge der til den er ferdig, cirka åtte minutter. Ta opp fisken og avkjøl, gjerne i kjøleskapet. Fisken skal serveres kald eller romtemperert til suppen.

Neslesuppen

Kok opp kyllingbuljong. Tilsett nesler og hvitvin. Kok neslene i cirka ett til to minutter. Ta opp neslene og kjør dem til en jevn puré i en blender, cirka tre til fem minutter, sammen med litt av den varme buljongen. Tilsett ramsløk, babyspinat og sitronsaft. Smak til med salt. Tilsett mer av buljongen til du har ønsket konsistens og smak. Sil gjerne suppen for å få et jevnere resultat.

Melkeskum

Skrell hvitløken og skjær den i skiver. Legg hvitløken i bløt i melken i en time. Ta ut hvitløken. Ha litt salt i melken, og varm den opp i en liten gryte under konstant visping. Bruk gjerne en stavmikser for å få et kraftig skum. Melken skal ikke koke, den skal bare opp til cirka 70 grader. Bruk skummet til å dekke fisken med når retten skal serveres.

Servering

Skjær en bit av fisken og legg den midt i en dyp tallerken eller skål. Dekk fisken med det varme melkeskummet. Pynt skummet med spiselige blomster og brønnkarse. Hell neslesuppen rundt fisken. Serveres med en gang.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT