NRK Meny
Neslesmoothie

Neslesmoothien blir litt kjedelig grågrønn i fargen, men det ordnes fort med noen fine blomster på toppen.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Neslesmoothie

Mange bruker forvellede nesler i maten. Men det går også an å bruke ferske brennesler dersom de kjøres i en blender så brennhårene slås i stykker. På den måten blir de et utmerket næringstilskudd i en energidrink.

Slik gjør du

Skyll neslene og plukk av bladene. Legg bladene i en blender. Tilsett banan, mandler, honning og soyamelk.

Kjør blenderen til alt er fint fordelt. Selv liker jeg å få små mandelbiter å tygge på. Men du kan også kjøre smoothien lenger, så den blir helt jevn.

Serveres med spiselige blomster på toppen, f.eks. syrin, ringblomst, agurkurt, strimlede roseblader eller en litt sitronmelisse.

Smoothien er best når den drikkes med en gang.

Tips

Flere oppskrifter: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Alexandra De Paoli i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE