Laster innhold, vennligst vent..
Nahids chicken curry

Fargerik indisk kyllingrett med mange slags krydder.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Nahids chicken curry

Nahid Hassan kommer fra Bangladesh og flyttet for mer enn 20 år siden til Stockholm. Etter designutdannelse startet han to indiske restauranter. Hans motto er at indisk mat skal smake indisk, og det gjør denne kyllingretten!

Slik gjør du

Skjær løken i skiver, finhakk hvitløken, ingefæren og chilien. Ha det i en varm gryte med olje og stek til det har fått farge. Legg kyllingen i gryten. Tilsett ingefær, spisskummen, koriander, gurkemeie, paprikapulver og salt. La det koke under lokk i ca. 20 minutter. Ha i kardemomme, kanel, nellik, yoghurt, tomat, paprika, sukker og kok i 5 minutter til.

Ha på tynne strimler paprika, løk, grønn chili og frisk koriander. Serveres med kokt ris, salat og raita.

Salat

Ingrediensene til salaten er i alle de andre rettene, så man bruker bare det som blir til overs og setter sammen salaten av det. Skjær grønnsakene i tynne skiver og bland sammen. Smak til med svart pepper og sitronpepper og pynt med frisk koriander.

Tips

Oppskrift: Nahids raita

Oppskrift: Nahids roti

Oppskrift: Nahids lassi

Kilde: Nahid Hassan i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE