Hopp til innhold

Nå blir det andre boller

Det er nesten ingen grenser for hva du kan fylle i gjærbakst. Her finner du oppskriftene på boller med vaniljekrem, sjokolade, Nugatti, kanel, mandelmasse, blåbær – og lakris.

Lakristoscaboller

Oppskriftene på boller med mandelmasse og lakris – lakristoscaboller – kommer fra TV-programmet Hygge i Strömsö, som lages av den finske TV-kanalen YLE. Lakris er ifølge programmet den finske nasjonalsmaken.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Nybakte boller frister de aller fleste av oss. Likevel er ikke alle bakere fornøyde med en søt gjærdeig aleine. Øverst i artikkelen ser du boller som er fylt med mandelmasse og lakris, og oppå der igjen er det lakrisglasur.

Under finner du flere eksempler på boller som ikke bare er boller: Blåbærboller, vanilje- og sjokoladeboller, skikkelige skillingsboller, Nugatti-boller og ei kanelbollekake.

Boller med blåbær, mandelmasse og mandelflak

Boller med blåbær, mandelmasse og mandelflak
Foto: Peter Tullberg / SVT

Boller med vaniljekrem og sjokolade

Boller med vaniljekrem og sjokolade
Foto: Øyvind Wik / NRK

Kanelboller fra Ingrid Espelid Hovig

Skillingsbollar – Ingird Espelid Hovigs kanelboller
Foto: Sverre Bergli/Siri Bjelland Berven / NRK

Kringle med pekannøtter, valnøtter og rosiner

Kringle med pekannøtter, valnøtter og rosiner
Foto: Ellen Marie Steen / NRK

Boller snurret med Nugatti

Boller snurret med Nugatti
Foto: Øystein Westlie

Kanelbollekake med pekannøtter

Kanelboller med pekannøtter
Foto: Fra TV-serien Duften av nybakt