NRK Meny
Mynteørret med skinkeslør
Foto: Marie Melgård / NRK

Mynteørret i skinkeslør

Slik gjør du

Grovhakk mandler og hvitløkfedd. Ha det i en hurtigmikser sammen med persille, mynte og olivenolje.Kjør det til en grov masse. Bland inn revet sitronskall og smak til med salt og pepper.

Del fisken i 4 jevne stykker og krydre lett med salt og pepper.
Legg en skje myntepesto på hvert fiskestykke og pakk de inn i en skive spekeskinke.

Smør en ildfast form med litt olje og legg fiskepakkene over i formen. Stek laksen ved 225 ºC i 12-15 minutter.

Tips

Server myntelaksen med f.eks. stekt squash, smørstekt blomkål og brokkoli eller stekt asparges.
Poteter i alle varianter passer også.

Bytt ut spekeskinke med pancetta, italiensk sideflesk.
Myntepestoen kan erstattes med vanlig pesto.